Tzatziki med rødbede
2017-08-23- Køkkentype:Græsk
- Ret:Salat, Tilbehør
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 4 Personer
- Tilberedningstid: 60m
Tzatziki med rødbede er en populær variant af den klassiske græske yoghurtdip, der ellers normalt er baseret på agurk. Rødbede er dog et rigtig godt alternativ til agurk, der samtidig har den effekt, at tzatzikien får en flot, violet farve.
Ingredienser
- 4 Små rødbeder
- Vegetabilsk olie
- 1 fed Hvidløg (hakket)
- 2 tsk Citronsaft
- 1 tsk Salt
- 3 dl Græsk yoghurt
- 1 spsk Ekstra jomfru olivenolie
- 1 spsk Frisk dild (hakket)
Fremgangsmåde
Trin 1
Forvarm ovnen til 200 grader.
Trin 2
Skær bunden og toppen af rødbederne. Gnid dem med en smule olie og læg dem i en bradepande. Hæld lidt vand i bunden af panden og dæk den tæt med folie. Bag dem i 30 til 60 minutter eller indtil rødbederne er gennembagte (bagetiden afhænger af størrelsen på dine rødbeder).
Trin 3
Tag rødbederne ud af ovnen og lad dem køle en smule af, så du kan skrælle dem uden at brænde hænderne!
Trin 4
Bland hvidløg og citronsaft i en skål og lad det trække i 5 minutter.
Trin 5
Tilsæt de øvrige ingredienser og bland grundigt. Smag til med salt og peber.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift