Tom Yum Goong – “Spicy rejesuppe”
2017-11-10- Køkkentype:Thailand
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 4 portioner
- Tilberedningstid: 15m
Dette er en stærk og syrlig thailandsk suppe, der er fremragende både som forret og som hovedret. Bruges den som hovedret bør den serveres med ris. Dens friske smag og duft kan ikke undgå at friste dine smagsløg!
Ingredienser
200 g Pillede rejer
1 l Hønsebouillon
10 Limeblade
3 spsk Limesaft
4 Forårsløg
2 spsk Fiskesauce
1 kop Hel spiselig posesvamp (kan købes hos de fleste asiaterkøbmænd)
3 Stilke frisk citrongræs
6 Friske Thai chili (prik kee noo)
1 spsk Chili olie
Fremgangsmåde
1. Hæld hønsebouillon i en mellemstor gryde og bring den i kog.
2. Tilsæt limeblade og citrongræs og kog ved svag varme i ca. 5 minutter.
3. Fjern citrongræsset og skru op for varmen. Tilsæt rejer, forårsløg, svampe, chili olie og Thai chili. Kog et par minutter.
4. Fjern gryden fra varmen og smag til med fiskesauce og limesaft.
5. Velbekomme!
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift