Sund lasagne med gulerødder

2017-09-26
  • Til: 4 personer
  • Tilberedningstid: 1:30 timer

I denne opskrift har vi udskiftet de traditionelle lasagne pastaplader med tyndskåret squash og tilføjet en masse grøntsager, bl.a. gulerødder og grøn peberfrugt. Dette giver en særdeles sund lasagne der leverer velsmag samtidig med at samvittigheden er i orden.

Ingredienser

400 g Hakket magert oksekød
1 Stort løg (hakket)
1 Grøn peberfrugt (hakket)
2 Gulerødder (finthakket)
2 fed Hvidløg (hakket)
1 dåse Hakkede tomater
1⁄2 tsk Tørret oregano
1⁄2 tsk Tørret basilikum
1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
5 Squash (skåret på langs i tynde skiver)
250 ml Hytteost
1 Æg (pisket)
100 g Revet mozzarella
50 g Revet parmesan

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 175 grader. Smør et stort ovnfast fad med lidt fedtstof.

2. Brun oksekødet i en gryde ved medium varme. Hæld den overskydende væske fra.

3. Tilsæt løg, grøn peberfrugt, gulerødder, hvidløg og tomatsauce og smag til med oregano, basilikum, salt og peber. Bring blandingen i kog og lad den simre i ca. 10 minutter indtil grøntsagerne er møre.

4. Pisk hytteost og æg sammen i en skål.

5. Fordel skiftevis lag af squash, hytteosteblandingen og oksekødsblandingen i nævnte rækkefølge. Top med revet mozzarella og parmesan.

6. Bag din sunde lasagne 45 minutter. Fjern den fra ovnen og lad den trække ca. 10 minutter før servering.

Opskriftstype:, Tags:
Bedømmelse

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Bedøm denne opskrift

4 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Bearnaise sauce

  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

  • Koldhævet pizzadej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *