Sund lasagne med gulerødder
2017-09-26- Køkkentype:Italiensk
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 1:30 timer
I denne opskrift har vi udskiftet de traditionelle lasagne pastaplader med tyndskåret squash og tilføjet en masse grøntsager, bl.a. gulerødder og grøn peberfrugt. Dette giver en særdeles sund lasagne der leverer velsmag samtidig med at samvittigheden er i orden.
Ingredienser
400 g Hakket magert oksekød
1 Stort løg (hakket)
1 Grøn peberfrugt (hakket)
2 Gulerødder (finthakket)
2 fed Hvidløg (hakket)
1 dåse Hakkede tomater
1⁄2 tsk Tørret oregano
1⁄2 tsk Tørret basilikum
1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
5 Squash (skåret på langs i tynde skiver)
250 ml Hytteost
1 Æg (pisket)
100 g Revet mozzarella
50 g Revet parmesan
Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 175 grader. Smør et stort ovnfast fad med lidt fedtstof.
2. Brun oksekødet i en gryde ved medium varme. Hæld den overskydende væske fra.
3. Tilsæt løg, grøn peberfrugt, gulerødder, hvidløg og tomatsauce og smag til med oregano, basilikum, salt og peber. Bring blandingen i kog og lad den simre i ca. 10 minutter indtil grøntsagerne er møre.
4. Pisk hytteost og æg sammen i en skål.
5. Fordel skiftevis lag af squash, hytteosteblandingen og oksekødsblandingen i nævnte rækkefølge. Top med revet mozzarella og parmesan.
6. Bag din sunde lasagne 45 minutter. Fjern den fra ovnen og lad den trække ca. 10 minutter før servering.
Bedømmelse
(4.3 / 5)
4 har bedømt denne opskrift