Sund og grov pizzadej

2017-08-23
  • Til: 1 pizza
  • Tilberedningstid: 60m

Pizza har på det seneste modtaget en del kritik i medierne for at være en fed og usund spise. Dette er til en hvis grad rigtigt hvis man overdriver forbruget af ost, fedtholdige toppings og hvid, ernæringsfattig brød.

Man kan dog selv gøre meget for at lave et sundere produkt. Bruger man fx en god, fedtfattig ost i begrænsede mængder og kombinerer den med sunde toppings og en grov pizzabund, så har man pludselig en helt anden og meget sundere pizza!

Ingredienser

  • 2 dl Hvedemel
  • 3 dl Fuldkornsmel
  • 25 g Gær
  • 1 spsk Olivenolie
  • 2 dl Lunkent vand
  • 1⁄2 tsk Sukker
  • 1 tsk Salt

Fremgangsmåde

Trin 1

Forvarm ovnen til 220 ºC. Såfremt du er indehaver af en bagesten skal den opvarmes sammen med ovnen.

Trin 2

Opløs gæren i den lunkne vand og tilsæt olivenolie.

Trin 3

Bland alle de tørre ingredienser og hæld dem gradvist sammen med vandblandingen under omrøring.

Trin 4

Ælt dejen et par minutter og lad den hvile i ca. 30 minutter.

Trin 5

Form dejen til en pizza og tilføj toppings efter eget valg.

Trin 6

Bag pizzaen på en bageplade eller en bagesten til bunden er sprød og gylden. Dette bør tage mellem 10 og 20 minutter afhængig af tykkelsen og om du bruger en bagesten eller ej.

Se også vores opskrift på pizzadej uden gær og pizzadej med durum.

Bedømmelse

(3.6 / 5)

3.6 5 20
Bedøm denne opskrift

20 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Bearnaise sauce

  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

  • Koldhævet pizzadej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *