Sund chokoladekage
2017-11-09Chokoladekage er jo syndigt godt, så det kunne være rart – bare en gang imellem – at spise dem med god samvittighed. Denne opskrift gemmer på en lettere og sundere variant af chokoladekagen, hvor der er skåret ned på sukker og hvedemel og i stedet for tilsat kokosmel og havregryn. Dette giver en sundere variation, som stadig smager dejligt og er børnevenlig.
Ingredienser
3 Æg
3⁄4 dl Flydende margarine
100 g Sukker
100 g Havregryn
100 g Hvedemel
25 g Kokosmel
2 tsk Bagepulver
15 g Kakaopulver
2 dl Mælk
Fremgangsmåde
1. Forvarm din ovn på 200 gr. varmluft.
2. Del æggene i to skåle – en til æggehvider og en til æggeblommer.
3. Pisk æggehviderne stive og sæt dem på køl.
4. Tilsæt flydende margarine og sukker i skålen med æggeblommer.
5. Pisk massen med en elspisker i et par minutter.
6. Tilsæt havregryn, kokosmel og mælk i blandingen og rør rundt.
7. Sigt hvedemel, bagepulver og kakaopulver i skålen og pisk dejen igennem.
8. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i dejen.
9. Smør en bageform på ca. 15 x 20 cm. med fedtstof.
10. Hæld dejen i bageformen og bag kagen i ca. 35 min.
11. Tag kagen ud af ovnen og afkøl den i formen.
Noter
Kagen kan også laves i muffinsforme.
Bedømmelse
(4.5 / 5)
4 har bedømt denne opskrift