Stegte chilirejer
2017-07-26- Ret:Forret, Tilbehør
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 15m
Denne ret stammer fra Spanien, hvor den ofte indgår som en del af et spansk tapas måltid. Retten er perfekt som appetizer før et større måltid sammen med et glas kølig hvidvin, champagne eller en kold øl.
Ingredienser
- 250 g Store rå rejer med skaller
- 1⁄2 Lille frisk rød chili
- 3 spsk Olivenolie
- 1 fed Hvidløg (finthakket)
- 1 knsp Paprika og salt
Fremgangsmåde
Trin 1
Bræk hovederne af rejerne og pil skallerne af. Lad dog det yderste haleled blive siddende på. Skær ned langs ryggen af rejerne, træk den sorte tarmstreng ud og kassér den. Skyl rejerne grundigt i koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle.
Trin 2
Flæk chilien på langs, fjern kernerne og hak den fint. Pas på ikke at røre dig ved øjnene eller andre følsomme steder på kroppen med chilisaft på fingrene!
Trin 3
Opvarm olien på en stor pande. den skal være meget varm! Tilsæt hvidløget og svits i 30 sekunder. Tilsæt herefter rejer, chili, paprika og en smule salt og steg i et par minutter til rejerne er lyserøde.
Trin 4
Server rejerne rygende varme, gerne direkte fra panden med tandstikkere til at spidde dem på og skiver af brød til at suge den lækre sauce op med.
Bedømmelse
(2.3 / 5)
3 har bedømt denne opskrift