Sprøde vafler
2017-07-31- Ret:Bagværk, Dessert, Søde sager
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 25 vafler
- Tilberedningstid: 30m
Personligt kan jeg bedst lide vaflerne sprøde. Derfor var det med stor glæde at jeg faldt over denne opskrift på lækre, sprøde og luftige vafler.
Så hvis du ligesom jeg har en svaghed for sprøde vafler er det denne opskrift du skal have gang i. God fornøjelse!
Ingredienser
- 2 dl Mel
- 1⁄2 dl Majsstivelse
- 1 tsk Bagepulver
- 2 dl Kærnemælk
- 1⁄2 dl Mælk
- 6 spsk Vegetabilsk olie
- 1 Stort æg (adskildt i hvide og blomme)
- 1 spsk Sukker
- 1⁄2 tsk Vaniljesukker
Fremgangsmåde
Trin 1
Forvarm ovnen til 100 grader og sæt vaffeljernet til opvarmning.
Trin 2
Bland mel, majsstivelse, salt og bagepulver i en mellemstor skål.
Trin 3
Nu blandes kærnemælk, mælk, vegetabilsk olie og æggeblomme hvorefter det piskes sammen med de tørre ingredienser.
Trin 4
I en anden skål piskes æggehviden til den er hvid og luftig. Tilsæt sukker og vaniljesukker og fortsæt med at piske til blandingen er blank og fast.
Trin 5
Vend forsigtigt æggehvideblandingen i dejen med en bagespatel.
Trin 6
Bag vaflerne og stil de bagte vafler i ovnen, så de kan holdes varme og sprøde. Det er vigtigt at du ikke stabler vaflerne i ovnen, da de nederste vafler derved mister sprødheden.
Trin 7
Serveres med tilbehør efter eget valg, fx ahornsirup og smeltet smør.
Bedømmelse
(4 / 5)
2 har bedømt denne opskrift