Som Tum – ”Papaya salat”
2017-11-10- Køkkentype:Thailand
- Ret:Tilbehør
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 2 personer
- Forberedelsestid: 20m
Denne specielle ret stammer fra den nordøstlige del af Thailand. Kombineret med grillet kylling og jasminris udgør det et perfekt hovedmåltid!
Den lidt specielle ingrediens “Tamarind juice” kan købes hos de fleste asiatiske købmænd og velassorterede grønthandlere.
Ingredienser
1 Frisk, grøn papaya
5 Thai chili (prik kee noo)
6 fed Hvidløg (grofthakket)
2 Mellemstore tomater (i tynde skiver)
1 dl Grønne bønner (i ca. 2 cm lange skiver)
2 tsk Fiskesauce
1 dl Tamarind juice
Fremgangsmåde
1. Skræl papayaen, skær den over på midten og fjern kernerne. Skær frugten i tynde strimler, drys lidt salt på og lad stå i 30 minutter.
2. Stød alle de øvrige ingredienser bortset fra tomaterne grundigt i en morter og bland grundigt.
3. Tilsæt tomater og papaya og bland igen – denne gang uden at støde!
Bedømmelse
(5 / 5)
2 har bedømt denne opskrift
skrevet af søren ølting d. 24. marts 2019
Hej jeg vil bare sige at jeg tror i har fået lavet nogen gode opskrifter som jeg skal have prøvet af på min Thai hustru. der næst så hedder retten Som Tam og udtales Som Dam.
Længere nede i opskrifterne er der Reje suppen. Den hedder Tom Yum Gung. Rejer = Gung