Snobrød
2017-06-30- Ret:Bagværk
- Sværhedsgrad:Børnevenlig
- Føj til favoritter
- Til: 12 snobrød
- Tilberedningstid: 60m
Sommertid er båltid og båltid er snobrødstid! Når det kommer til snobrød har de fleste af os med garanti nogle stygge minder om et halvbagt brød med en sort, forkullet skorpe! Dette behøver dog ikke at blive resultatet.
Den vigtigste faktor i forhold til at lave gode snobrød er tålmodighed – dvs. tålmodighed i forhold til at vente med bage sine snobrød til flammerne er blevet erstattet af gløder og tålmodighed i forhold til ikke at bage sine snobrød for tæt på bålet. Held og lykke!
Ingredienser
- 3 dl Mælk
- 25 g Gær
- 500 g Hvedemel
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Sukker
Fremgangsmåde
Trin 1
Lun mælken og opløs gæren heri.
Trin 2
Bland de tørre ingredienser og tilsæt mælkeblandingen. Ælt grundigt til du har en fin og elastisk dej.
Trin 3
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et viskestykke
Trin 4
Del dejen i stykker af passende størrelse og form stykkerne til lange pølser. Sno pølserne om det yderste af lange, afbarkede grene.
Trin 5
Bag snobrødene under bål. Hav tålmodighed og sørg for at vende brødene ofte - så undgår du brød, der er sorte udvendig og ubagte indvendig!
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift