Scones med kærnemælk og appelsiner
2017-07-03- Køkkentype:England
- Ret:Tilbehør
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 20 scones
- Tilberedningstid: 30m
Scones er idéelt som hjemmelavet brød til brunch, hvis ikke du gider at bruge hele formiddagen eller den foregående aften på at bage brød. Dette skyldes at det er et såkaldt “hurtigbrød”, der hverken skal æltes eller hæve og derfor kun tager ganske kort tid at lave.
Disse saftige og alligevel sprøde scones er relativt søde, da de indeholder appelsiner. De smager rigtig lækkert med et lag syltetøj, honning, nutella eller andre søde pålægstyper.
Ingredienser
- 10 dl Mel
- 1 spsk Bagepulver
- 2 tsk Groft salt
- 1 1⁄2 dl Sukker
- 250 g Smør
- 3 dl Kærnemælk
- 1 spsk Appelsinskal (fintrevet)
- 6 Appelsiner (skrællet og hakket)
- Fløde (til pensling)
- Perlesukker (til pynt)
Fremgangsmåde
Trin 1
Forvarm ovnen til 200 grader.
Trin 2
Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål. Tilsæt blødgjort smør i små skiver og arbejd smørret ind i de tørre ingredienser med hænderne til dejen har en grynet konsistens.
Trin 3
Tilsæt kærnemælk, appelsinskal og hakkede appelsiner og rør rundt til dejen samler sig.
Trin 4
Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den hurtigt for at samle den. Klap den ud så den danner en stor firkant med en tykkelse på ca. 1 cm. Skær dejen i 20 trekanter.
Trin 5
Placér trekanterne på en bageplade dækket med bagepapir med en rimelig afstand fra hinanden. Laver du disse scones aftenen før de skal spises kan de opbevares tildækket natten over i køleskabet.
Trin 6
Pensl trekanterne med fløde og drys derefter med sukker.
Trin 7
Sæt pladen i ovnen og bag til dine scones bliver gyldne. Det tager ca. 20 til 25 minutter. Overfør de færdige scones til en rist og lad dem køle en smule, før de serveres.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift