Røget lakseroulade
2017-11-09En lakseroulade kan laves på mange forskellige måder. I denne opskrift, der er baseret på røget laks, laver man rouladen næsten som man ville lave en sød kageroulade. Her består dejen dog af en blanding af røget laks, mælk, mel, æg og krydderier og smørcremen er blevet udskiftet med creme fraiche. God fornøjelse!
Ingredienser
200 g Røget laks (finthakket)
2 1⁄2 dl Mælk
6 Peberkorn
1 Æg (opdelt i blomme og hvide)
4 spsk Smør
2 spsk Hvedemel
2 tsk Citronsaft
1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
1hndf Persille (finthakket)
2 spsk Creme fraiche
Fremgangsmåde
1. Kog peberkornene sammen med mælken i ca. 10 minutter over svag varme. Si peberkornene fra og stil gryden med den varme mælk til side.
2. Bland laks med æggeblommen.
3. Smelt smørret og rør den sammen med melet. Tilsæt pebermælken og kog op.
4. Fjern saucen fra varmen og tilsæt lakseblandingen og citronsaft. Smag til med salt og peber.
5. Pisk æggehviden stiv og vend den i lakseblandingen.
6. Smør et ovnfast fad eller en lille bradepande og fordel laksblandingen i den. Bag den ved 200 grader i ca. 12 minutter.
7. Vend den bagte lakseblanding ud på et stykke fugtigt bagepapir og smør den med creme fraiche. Rul den sammen og drys lakserouladen med hakket persille.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift