Risotto Milanese

2017-11-08

Risotto er endnu et eksempel på en klassisk italiensk ret, der ser enkel ud på papiret, men som kræver stor kyndighed og tålmodighed at lave til perfektion.

Det er vigtigt at du bruger specielle italienske risottoris, når du laver denne ret, selvom disse er lidt dyrere end almindelige ris. Dette skyldes at risene skal være i stand til at absorbere en masse væske for at give risottoen den helt rigtige, cremede konsistens, samtidig med at de stadig skal være faste og med bid.

Dette er grundopsrkfiten på italiensk risotto. Du kan udover de listede ingredienser tilsætte kød, fjerkræ, skaldyr, fisk og ekstra grøntsager efter eget valg.

Ingredienser

2 spsk Olivenolie
6 spsk Smør
1 løg (hakket fint)
5 dl Risotto ris
1 dl Hvidvin
1 l Oksekødsbouillon
1 dl Parmesan (frisk revet)
1 tsk Safran tråde

Fremgangsmåde

1. Opvarm olivenolien sammen med 1/3 af smørret i en stor, tykbundet gryde over medium varme. Tilsæt løg og steg til de er bløde og gennemsigtige.

2. Tilsæt safran og lad det simre under omrøring i 1 minut. Tilsæt herefter ris og rør videre i 3 til 4 minutter.

3. Tilsæt hvidvin og lidt bouilllon. Rør videre indtil al væsken er absorberet.

4. Fortsæt med at tilføje bouillon lidt ad gangen og vent indtil væsken er absorberet før der tilsættes mere.

5. Smag på risene når al væsken er absorberet. De er færdige, når de er møre og cremede og stadig har en smule bid.

6. Rør de resterende 2/3 smør og parmesanost i risottoen og server.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Bearnaise sauce

  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

  • Koldhævet pizzadej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *