Pizzadej med durummel

2017-08-23
  • Til: 4 pizzaer
  • Tilberedningstid: 60m

Denne pizzadej indeholder durummel, hvilket giver en sprød, lækker og rustik pizzabund.

Dejen skal koldhæve i mindst 12 timer, så den skal forberedes i god tid! Til gengæld kan man passende lave en stor portion, da dejen kan bruges mange dage efter tilberedningen.

Ingredienser

  • 25 g Gær
  • 4 dl Lunkent vand
  • 8 dl Hvedemel
  • 3 dl Durummel
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 spsk Havsalt

Fremgangsmåde

Trin 1

Udrør gæren i det lunkne vand og tilsæt olie.

Trin 2

Bland hvedemel, durummel og salt og hæld langsomt de flydende ingredienser over de tørre mens du rører i eller ælter dejen.

Trin 3

Lad dejen hvile tildækket af et fugtigt viskestykke i skålen i 20 til 30 minutter.

Trin 4

Del dejen i 4 lige store dele, form dem i stramme dejkugler og placer kulgerne i hver deres beholder og sæt låg på.

Trin 5

Stil dejen i køleskabet og lad den hæve i mindst 12 timer. Dejen kan derefter bruges de næste mange dage!

Trin 6

Forvarm ovnen til 250 grader. Har du en pizza bagesten skal den opvarmes sammen med ovnen.

Trin 7

Form dejen til en tynd pizzabund og lav en pizza med dine foretrukne toppings.

Trin 8

Bag pizzaen på midterste ovnrille i 10 til 15 minutter eller til skorpen er gylden.

Bedømmelse

(4 / 5)

4 5 14
Bedøm denne opskrift

14 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Bearnaise sauce

  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

  • Koldhævet pizzadej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *