Pizzadej med durummel
2017-08-23- Køkkentype:Italiensk
- Ret:Bagværk, Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 4 pizzaer
- Tilberedningstid: 60m
Denne pizzadej indeholder durummel, hvilket giver en sprød, lækker og rustik pizzabund.
Dejen skal koldhæve i mindst 12 timer, så den skal forberedes i god tid! Til gengæld kan man passende lave en stor portion, da dejen kan bruges mange dage efter tilberedningen.
Ingredienser
- 25 g Gær
- 4 dl Lunkent vand
- 8 dl Hvedemel
- 3 dl Durummel
- 2 spsk Olivenolie
- 1 spsk Havsalt
Fremgangsmåde
Trin 1
Udrør gæren i det lunkne vand og tilsæt olie.
Trin 2
Bland hvedemel, durummel og salt og hæld langsomt de flydende ingredienser over de tørre mens du rører i eller ælter dejen.
Trin 3
Lad dejen hvile tildækket af et fugtigt viskestykke i skålen i 20 til 30 minutter.
Trin 4
Del dejen i 4 lige store dele, form dem i stramme dejkugler og placer kulgerne i hver deres beholder og sæt låg på.
Trin 5
Stil dejen i køleskabet og lad den hæve i mindst 12 timer. Dejen kan derefter bruges de næste mange dage!
Trin 6
Forvarm ovnen til 250 grader. Har du en pizza bagesten skal den opvarmes sammen med ovnen.
Trin 7
Form dejen til en tynd pizzabund og lav en pizza med dine foretrukne toppings.
Trin 8
Bag pizzaen på midterste ovnrille i 10 til 15 minutter eller til skorpen er gylden.
Bedømmelse
(4 / 5)
14 har bedømt denne opskrift