Patatas Bravas – ”Sprøde kartofler med spicy sauce”
2017-11-06- Køkkentype:Spanien
- Ret:Tilbehør
- Sværhedsgrad:Begynder
- Føj til favoritter
Patatas Bravas er en af de mest almindelige tapas retter. Du finder disse krydrede sprøde kartofler på stort set alle spanske tapas restauranter.
Denne servering adskiller sig fra normen i Spanien, der foreskriver en mild brug af krydderier. Patatas Bravas er med andre ord temmelig stærk! Velbekomme.
Ingredienser
1 kg Kartofler
2 spsk Olivenolie til stegning
1 drys Salt og paprika
1⁄2 dåse Flåede, hakkede tomater
1 spsk Rødvinseddike
1 fed Hvidløg (fint hakket)
1⁄2 spsk Sød, spansk paprika
1⁄2 spsk Stærk, spansk paprika
1 drys Salt (efter smag)
2 spsk Olivenolie
Fremgangsmåde
1. Skræl og skær kartoflerne i cirka 2 cm store terninger.
2. Opvarm 2 spsk olie i en pande og tilsæt kartoflerne. Steg dem til de er gyldne (ca. 12-15 minutter).
3. Fjern kartoflerne fra olien og lad dem dryppe af på en køkkenrullebelagt tallerken.
4. Drys med salt og paprika.
5. Saucen laves ved at opvarme olien i en gryde og tilsætte hvidløg. Steg et minut og tilsæt tomatsauce.
6. Til rødvinseddike og paprika og lad saucen simre i cirka 5 minutter.
7. Smag til med salt.
8. Hæld saucen over de varme kartofler og server.
Bedømmelse
(3 / 5)
3 har bedømt denne opskrift