Pandekager uden æg
2017-11-10Du kan sagtens lave velsmagende pandekager uden æg, så lad dig ikke holde tilbage med pandekagebagningen, hvis du er allergiker eller er løbet tør for æg i køleskabet.
Denne opskrift giver lette søde pandekager, som både ligner og smager som almindelige pandekager. Farven er en smule lysere, men smagen er stort set den samme, og du kan servere dem med dit sædvanlige favoritfyld.
Vi kan anbefale is, sukker eller marmelade.
Ingredienser
1 l Mælk (Vi anbefaler sødmælk, men anden kan også bruges)
500 g Hvedemel
2 tsk Vaniljepulver
4 spsk Sukker
75 g Smør
Fremgangsmåde
1. Bland hvedemel, vaniljepulver og sukker sammen i en skål.
2. Tilsæt 5 dl. mælk og pisk ingredienserne sammen med en elpisker til der ikke er klumper i dejen.
3. Smelt herefter smørret i en gryde og tilsæt det i dejen med resten af mælken imens du pisker ved lav hastighed.
4. Varm en stegepande og bag pandekagerne med ca. ¾ dl. dej ad gangen. Bag hver pandekage ca. 2 min. på den ene side og herefter 1 min. på den anden side.
5. Server pandekagerne lune.
Vil du se flere opskrifter uden æg? Se også vores opskrift på vafler uden æg og lækre cookies uden æg.
Bedømmelse
(4.2 / 5)
6 har bedømt denne opskrift