Panang Curry – karryret fra Thailand
2017-11-10- Køkkentype:Thailand
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 30m
Panang Curry er en populær favorit hos mange thailandske restauranter. Normalt laves retten med oksekød, men det kan sagtens erstattes af enten kylling eller svinekød, hvis man foretrækker dette.
Thai karryretter er typisk et måltid i sig selv, men ligesom det er tilfældet med langt den meste thaimad, så er det ikke ualmindeligt også at spise Panang Curry sammen med andre af dine foretrukne thailandske retter.
Ingredienser
600 g Kød (oksekød, kylling eller svinekød)
1 dåse Kokosmælk
100 g Panang karrypasta
2 spsk Fiskesauce
2 spsk Kafir limeblade (skåret i små stykker)
1 hndf Basilikumblade
2 spsk Sukker
1⁄2 Rød peberfrugt (i tern)
Fremgangsmåde
1. Skær kødet i mundrette bider. opvarm lidt olie på en medium stor stegepande og steg kødet indtil det næsten er færdigt. Fjern det fra panden og sæt det til side.
2. På den samme pande tilsættes nu fire skefulde kokosmælk. Lad kokosmælken koge op.
3. Tilsæt 2-3 skefulde karrypasta.
4. Læg kødet tilbage på panden under omrøring og steg videre til kødet er færdigstegt.
5. Tilsæt halvdelen af den resterende del af kokosmælken og rør rundt
6. Tilsæt fiskesauce og sukker.
7. Hæld resten af kokosmælken i panden.
8. Når kokosmælken begynder at tykne tilsættes basilikum- og limeblade.
9. Smag til og juster eventuelt med ekstra fiskesauce (salt) eller sukker (sødt) efter dine smagspræferencer. Pynt med et par friske basilikumblade og en håndfuld rød peberfrugt.
Bedømmelse
(5 / 5)
5 har bedømt denne opskrift