Nemme grovboller

2017-11-09

Disse grovboller er ganske nemme og hurtige at lave, da det ikke er nødvendigt at ælte dejen. De er særlig velegnet som tilbehør til aftensmaden og har en dejlig, rustik smag.
Hvis det ønskes kan man pensle bollerne med en smule pisket æg umiddelbart før de sættes i ovnen. Herved får de en flot brun farve og en ekstra sprød skorpe.

Ingredienser

2 1⁄2 dl Lunkent mælk
25 g Gær
3 dl Fuldkornsmel
2 1⁄2 dl Hvedemel
2 spsk Sukker
1⁄2 tsk Salt
3 spsk Smør (smeltet)
1 Stort æg (let pisket)

Fremgangsmåde

1. Før du går i gang skal du sørge for at alle ingredienser har stuetemperatur.
2. Opløs gæren i fingerlunkent mælk. Tilsæt smør og æg og rør rundt med en ske.
3. Bland fuldkornsmel, sukker og salt i en anden skål og rør den i mælkeblandingen.
4. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og bland til dejen er fin og glat. Tildæk skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur. Det tager ca. 1 time.
5. Når dejen er færdig med at hæve rører du forsigtigt rundt i den. Med en ske former du 12 rustikke boller, som du placerer på en bagepapirdækket bradepande.
6. Lad bollerne hæve ca. 1 time mere.
7. Forvarm ovnen til 200 grader. Bag bollerne til de er gyldne – det tager ca. 15 til 20 minutter.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *