Nem tzatziki med creme fraiche
2017-08-23- Køkkentype:Græsk
- Ret:Salat, Tilbehør
- Sværhedsgrad:Begynder
- Føj til favoritter
- Til: 4 Personer
- Tilberedningstid: 5m
Normalt vil man vælge at lave tzatziki med græsk yoghurt – i hvert fald hvis man er græker! Det er jeg ikke og derfor har jeg ikke noget imod at videregive denne opskrift på tzatziki med creme fraiche!
Jeg kan godt lide at bruge dette danske surmælksprodukt som en erstatning for yoghurt fra tid til anden, da det giver en mildere, mindre syrlig og mere cremet tzatziki, der især passer godt sammen med fisk og lette kødretter (fx fjerkræ).
Ingredienser
- 1 Agurk
- 250 ml Creme Fraiche
- 3 fed Hvidløg
- 1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
Fremgangsmåde
Trin 1
Riv agurken og klem det overskydende vand ud af den - der er en hel del!
Trin 2
Pres hvidløgsfedene og bland dem op med cremefraiche.
Trin 3
Tilsæt den drænede agurk og smag til med salt og friskkværnet peber.
Trin 4
Opbevar tzatzikien på køl til den skal serveres. Smagen bliver stærkere hvis den får lov at stå mindst et par timer (og gerne længere) i køleskabet før den spises.
Bedømmelse
(2.6 / 5)
7 har bedømt denne opskrift