Muslinger med urter og hvidløgssmør

2017-11-06

Blåmuslinger er efter min mening en af de mest oversete råvarer i Danmark. De kan købes friske hos de fleste fiskehandlere til en billig penge. Da muslinger kun kræver ganske kort og enkel tilberedning er det samtidig en nem råvare at have med at gøre.

I denne ret bliver muslingerne toppet med et tykt lag velsmagende blanding af rasp, smør og krydderurter og derefter gratineret i ovnen.

Ingredienser

1000 g Friske blåmuslinger (med skaller)
3 spsk Tør hvidvin
1 Laurbærblad
100 g Smør
2 dl Rasp
4 spsk Persille (finthakket)
2 spsk Purløg (fintsnittet)
2 fed Hvidløg (finthakket)
1 drys Salt og peber (efter smag)
Citronbåde (som tilbehør)

Fremgangsmåde

1. Klargør muslingerne ved at skrubbe dem grundigt og fjerne det trevlede “skæg”. Kassér eventuelle eksemplarer som er itu eller som ikke lukker sig når man banker let i bordet. Kom muslingerne i en si og skyl dem i koldt vand.

2. Forvarm ovnen til 230 grader.

3. Hæld muslingerne i en stor gryde, til hvidvin og laurbærblad og damp dem cirka 5 minutter under låg. Hæld væden fra muslingerne og kassér eksemplarer der ikke har åbnet sig.

4. Fjern den ene af skallerne og anbring skallen med muslingen i et stort, ovnfast fad.

5. Smelt smørret og kom det i en lille skål. Tilsæt rasp, persille og purløg og krydr med salt og peber. Bland det hele godt sammen og lad det stå til smørret er stivnet lidt.

6. Tag en lille del af massen – det er lettest at bruge fingrene – og pres det ned omkring en musling. Fortsæt med resten.

7. Stil muslingerne i ovnen i 10 minutter. Server straks pyntet med lidt ekstra persillekviste og med citronbåde til at presse over.

Opskriftstype: Tags:
Bedømmelse

(4 / 5)

4 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • “Frixuelos” – Spanske pandekager

  • Tortilla – ”Spansk omelet”

  • Tomatos Rellenos – ”fyldte tomater”

  • Pollo al Ajillo – ”Kylling og hvidløg”

  • Pimientos Rellenos con Queso

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *