Middagsboller med bulgur
2017-06-30- Ret:Bagværk
- Sværhedsgrad:Begynder
- Føj til favoritter
- Til: 10 boller
- Tilberedningstid: 2:00 timer
Disse boller er perfekte som tilbehør på middagsbordet. De indeholder bulgur og rosmarin og passer rigtig godt sammen med rustikke gryderetter, kylling og lam. I opskriften er anvendt frisk rosmarin, men der kan sagtens anvendes tørret rosmarin i stedet. Beregn ca. ½ teskefuld tørret rosmarin for en spiseskefuld frisk.
Ingredienser
- 1 dl Bulgur
- 2 dl Kogende vand
- 25 g Gær
- 1⁄2 dl Lunkent vand
- 2 dl Mælk
- 2 spsk Friske rosmarinblade
- 4 spsk Vegetabilsk olie
- 2 spsk Honning
- 1 tsk Salt
- 3 dl Grahamsmel
- 3 dl Hvedemel
Fremgangsmåde
Trin 1
Hæld bulguren i en skål og dæk den med kogende vand. Lad det stå i en time eller indtil alt vandet er absorberet.
Trin 2
Varm mælken i en gryde indtil det begynder at boble rundt i kanten af gryden. Tilsæt rosmarin, olie, honning og salt. Bland grundigt og tag blandingen af varmen og køl lidt ned.
Trin 3
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt den lune mælkeblanding. Tilsæt bulgur, grahamsmel og hvedemel lidt efter lidt.
Trin 4
Når dejen er for stiv til at man fortsat kan røre i den, tages den ud på en let melet overflade og æltes grundigt igennem til den er elastisk og glat.
Trin 5
Læg dejen tilbage i skålen, dæk den med madfilm eller et rent viskestykke og lad den hæve til størrelsen er fordoblet.
Trin 6
Rul dejen ud i mellemstore boller og anbring dem på en bageplade dækket med bagepapir. Lad dem endnu engang hæve til cirka dobbelt størrelse.
Trin 7
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200°C i 15-20 minutter eller indtil de er gyldne.
Bedømmelse
(5 / 5)
3 har bedømt denne opskrift