Mexicansk dessert chokolade pecantærte
2017-11-08Denne mexicanske dessert er en delikat chokoladeudgave af den klassiske pecannøddetærte. I Mexico har mange familier pecantræer i baghaven, hvor nedfaldne nødder bruges til bagværk. Derfor er den klassiske pekannøddetærte en klassiker, og denne udgave med et twist af chokolade og likør er lækker og tilpas sød.
Ingredienser
3 dl Hvedemel
2 tsk Flormelis
1 knsp Salt
115 g Koldt smør (i terninger)
1 Stort æg (let pisket)
100 g Mørk chokolade (gerne mexicansk)
2 spsk Smør
4 dl Lys majssirup (eller en blanding af lys sirup og ahornsirup)
3 Store æg (let pisket)
1⁄2 tsk Fint salt
2 spsk Likør med kaffesmag (f.eks. Kahlúa)
150 g Pecannødder
Fremgangsmåde
1. Start med at lave tærtebunden: Bland mel, sukker og salt i en skål.
2. Tilføj smørret og ælt massen sammen til den er ensartet.
3. Tilføj ægget, som er let pisket på forhånd. Ælt dejen godt sammen og tilføj evt. mere mel, hvis den er for våd.
4. Dæk dem til i husholdningsfilm og stil den i køleskabet i mindst 1 time, så den kan ’sætte sig’.
5. Når dejen har sat sig i køleskabet tages den ud. Rul den ud på en meldrysset overflade til en cirkel med en diameter på 30 cm.
6. Smør en tærteform med en diameter på 22 cm.
7. Vend dejen over i tærteformen og fold overskydende kanter ind mod midten af formen.
8. Sæt dejen i tærteformen i køleskabet i mindst 1 time, så den igen kan ’sætte sig’.
9. Gå i gang med at lave fyldet: Forvarm din ovn til 175 grader. Flyt ovnristen til den laveste position i ovnen.
10. Smelt chokolade og 2 spsk. smør i en mikroovn eller i gryde, og rør massen rundt, så den bliver ensartet.
11. Pisk 3 æg, sirup og 1/2 tsk. salt sammen i en skål.
12. Tilsæt skiftevis og lidt efter lidt chokolademassen og kaffelikøren under omrøring.
13. Tag tærtedejen ud af køleskabet og hæld fyldet i. Arranger pecannødderne i fyldet, så de er jævnt fordelt over hele tærten.
14. Bag tærten i 50-60 min. og roter den 180 grader halvvvejs. Tærten er færdig, når fyldet lige akkurat stadig er flydende, når du slår på tærteformens kant.
15. Afkøl tærten i mindst 4 timer før servering.
16. Nyd tærten som den er eller med lidt flødeskum til.
Noter
Denne tærte bliver kun bedre af at ’sætte sig’ over natten, så gem et stykke til dagen efter eller lav den dagen inden!
Bedømmelse
(1.5 / 5)
2 har bedømt denne opskrift