Magra con Tomate – ”Gris i tomat og grøn pebersauce”
2017-11-06- Køkkentype:Spanien
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
Denne tapas stammer fra den sydøst spanske provins Murcia, hvor den er meget udbredt. I Spanien serveres retten som regel i et lille lerfad, hvor den enten spises direkte fra skålen eller smøres oven på en skive frisk brød.
Ingredienser
1 Stor kotelet (skåret i meget små tern)
1 dåse Flåede, hakkede tomater
1 Brændt, rød peber (finthakket)
1 Lille, grøn peber (finthakket)
1 Lille løg (finthakket)
2 fed Hvidløg (finthakkede)
2 spsk Tør hvidvin
1 tsk Sød paprika
2 spsk Olivenolie
1 drys Salt og peber (efter smag)
Fremgangsmåde
1. Varm olien i en lille stegepande og steg svinekødet til det er næsten gennemstegt. Fjern svinekødet, men lad olien blive tilbage.
2. Tilsæt hvidvin, løg, hvidløg og grøn peber og steg til grøntsagerne er bløde.
3. I en lille gryde tilsættes de flåede hakkede tomater sammen med brændt rød peber, paprika, salt og peber. Kog saucen i ca. 15 minutter.
4. Hæld grøntsager og svinekød i saucen og lad den simre ved svag varme i 10-15 minutter.
5. Server retten i et lille lerfad med brød som tilbehør.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift