Langtidshævet pizzadej

2017-08-23
  • Til: 1 stor pizza
  • Tilberedningstid: 6:00 timer

Langtidshævet pizzadej har mange fordele. Du kan lave den i forvejen, gemme den indpakket i køleskabet i op til 1 uge og smagen bliver kun bedre af at dejen får lov at hæve i lang tid.

Ingredienser

  • 1 dl Vand
  • 1 g Gær
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Salt
  • 50 g Durummel
  • 120 g Hvedemel

Fremgangsmåde

Trin 1

Hæld vandet i en skål og opløs gæren deri. Tilsæt durummel og rør rundt til konsistenses er som tyk grød. Dernæst tilsætter du salt, olie og hvedemel under omrøring. Dejen skal hellere være våd end tør. Derefter skal dejen æltes i ca. 10 minutter. Form dejen til en stor bolle, placer den i en meldrysset skål og sæt husholdningsfilm over. Sæt skålen i køleskabet til hævning i mindst 24 timer. Når dejen er hævet færdig, kan du rulle en tynd pizzabund ud. Bag pizzaen med tomatsauce og toppings på en varm bageplade ved ovnen højeste temperatur i ca. 8-10 min. Dejen kan hæve videre indpakket i køleskabet op til en uge, inden du bruger den.

Bedømmelse

(3.7 / 5)

3.7 5 7
Bedøm denne opskrift

7 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Bearnaise sauce

  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

  • Koldhævet pizzadej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *