Klassisk wienerschnitzel
2017-07-26- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 15m
Klassisk wienerschnitzel. I denne opskrift har vi valgt at spice paneringen op med forskellige krydderier i form af løgpulver og sellerifrø. Du kan eventuelt tilføje yderligere krydderier efter din personlige smag
Klassisk wienerschnitzel serveres typisk med en citronskive, syltetøj samt tysk kartoffelsalat eller Spätzle.
Ingredienser
- 100 g Rasp
- 4 Kalvefileter (af inderlår)
- 1⁄2 dl Hvedemel
- 1⁄4 tsk Løgpulver
- 1⁄4 tsk Sellerifrø
- 1 tsk Salt
- 1⁄4 tsk Stødt, sort peber
- 1 Æg (pisket)
- 1 spsk Mælk
- 2 spsk Vegetabilsk olie (til stegning)
- 1 Citron (i både, til pynt)
Fremgangsmåde
Trin 1
Bank koteletterne flade. De skal kun være ca. ½ cm tykke. skær små ridser i kødet med en skarp kniv.
Trin 2
Bland mel, salt, løgpulver, sellerifrø og peber i én skål, pisk æg og mælk i en anden og hæld rasp i en stor tallerken. Vend først koteletterne i melblandingen, fortsæt herefter til æggeblandingen og slut af med at vende dem i raspen.
Trin 3
Varm lidt vegetabilsk olie over medium varme på en stor stegepande og steg koteletterne 2 til 3 minutter på hver side indtil de er møre og gylden brune.
Bedømmelse
(5 / 5)
2 har bedømt denne opskrift