Klassisk pizzasovs
2017-08-23- Køkkentype:Italiensk
- Ret:Hovedret, Tilbehør
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 4 pizzaer
- Tilberedningstid: 1:30 timer
Der findes en lang række forskellige opskrifter på pizzasovs. Personligt foretrækker jeg min pizza tomatsovs så simpel så muligt uden en lang række forskellige ingredienser og krydderier.
Nedenstående opskrift er den jeg plejer at bruge, når jeg bager pizza. Den kan sagtens varieres efter smag og behag – man kan fx tilføje forskellige krydderier som oregano og basilikum, ligesom mange også kan lide at tilføje lidt finthakket rød peberfrugt.
Sovsen kan opbevares tildækket i køleskab i op til to uger. Den kan sagtens bruges til andet end pizza. Brug den fx over pasta med reven parmesan eller som en base for en velsmagende spaghetti bolognese.
Ingredienser
- 1 Løg (finthakket)
- 1 fed Hvidløg (finthakket)
- 2 spsk Olivenolie
- 1 dåse Tomater (hele eller hakkede. Jo bedre kvalitet, jo bedre tomatsauce!)
- 2 tsk Tomatkoncentrat
- 1 spsk Hvidvinseddike
- 2 tsk Sukker
- 1 tsk Salt
Fremgangsmåde
Trin 1
Opvarm olivenolien i en gryde ved medium varme. Sauter løg og hvidløg forsigtigt til det er gennemsigtigt.
Trin 2
Tilsæt tomater og bring det i kog. Tilsæt derefter tomatpure, eddike og sukker og lad det simre en time. Bruger du hele, flåede tomater kan du løbende bryde dem i stykker med en træske.
Trin 3
Hvis saucen stadig har hele stykker af tomat kan du lade den løbe igennem en sigte før brug.
Bedømmelse
(3.7 / 5)
11 har bedømt denne opskrift