Klassisk chili con carne
2017-07-26- Køkkentype:Mexicansk
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 60m
Chili con carne er med rette en af de mest populære chili opskrifter overhovedet. Der findes næsten ligeså mange varianter af chili con carne som der findes selverklærede chilikokke. Denne variant har jeg i mangel af et bedre navn valgt at kalde “klassisk”, da den i modsætning til de andre chili con carne opskrifter her på siden ikke kan siges at have et ingrediensmæssigt “twist”, der drager den i en bestemt retning.
Klassisk chili con carne kan serveres alene eller sammen med ris og/eller groft brød. Retten smager også rigtig godt med en skefuld creme fraiche på toppen!
Ingredienser
- 1 Løg (hakket)
- 1 Rød peber (snittet)
- 2 fed Hvidløg (hakket)
- 1 tsk Hot chili pulver
- 1 tsk Paprika
- 1 tsk Stødt spidskommen
- 500 g Magert oksefars
- 1 Oksekødsbouillonterning
- 1 dåse Flåede, hakkede tomater
- 1⁄2 tsk Tørret merian
- 1 tsk Sukker
- 2 spsk Tomatpuré
- 1 dåse Røde kidneybønner
Fremgangsmåde
Trin 1
Forbered grøntsagerne og sæt en stegepande eller en stor gryde med lidt olie på kogepladen ved medium varme.
Trin 2
Tilsæt løg og steg under omrøring til løgene er bløde og gennemsigtige. Tilsæt hvidløg, rød peber, chili, paprika og spidskommen under fortsæt omrøring og lad det simre i cirka 5 minutter.
Trin 3
Vend oksefarsen i blandingen og steg videre til det er blevet brunt.
Trin 4
Tilsæt hakkede tomater, sukker, merian, salt, peber og tomatpuré og rør rundt. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis blandingen virker for "tør". Tilsæt oksebouillonterningen. Rør rundt og lad det simre ved lav varme i ca. 20 minutter.
Trin 5
Hæld vandet fra kidneybønnerne og rør dem i chiligryden. Lad det simre videre i yderligere 10 minutter og tilsæt eventuelt lidt mere vand. Smag til og tilsæt om nødvendigt lidt mere chili og andre krydderier efter smag.
Trin 6
Sluk for varmen og lad chili con carnen hvile i cirka 10 minutter før servering.
Bedømmelse
(5 / 5)
2 har bedømt denne opskrift