Kartoffelpizza
2017-11-10- Køkkentype:Italiensk
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 1 pizza
- Tilberedningstid: 30m
Kartoffelpizza er en lidt alternativ pizza, der måske ikke umiddelbart lyder så interessant. Det er dog langt fra tilfældet – her er nemlig tale om en rigtig spændende og velsmagende pizza!
En forudsætning for denne pizzas succes er, at kartoflerne skæres papirtyndt. Det kræver enten en skarp kniv, et rive- eller mandolinjern eller du kan bruge kartoffelskrælleren.
Denne pizza kan laves med eller uden tomatsauce – begge dele smager godt! De følgende ingredienser er udelukkende til toppings. Hvad angår dej og tomatsauce kan du finde links til de relevante opskrifter i denne artikel: Standard fremgangsmåde ved pizzabagning.
Ingredienser
200 g Revet mozzarella
2 Mellemstore kartofler
1 hndf Pinjekerner
1 drys Frisk rosamarin
1 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
Fremgangsmåde
1. Forbered dej og eventuelt tomatsauce ved at følge vores standard fremgangsmåde ved pizzabagning.
2. Skær, riv, eller skræl kartoflerne i helt tynde skiver.
3. Tilføj revet mozzarella og fordel kartoffelskiverne i ét lag, så de dækker hele pizzaen.
4. Fordel pinjekerner og rosmarin på pizzaen og stænk med lidt olivenolie.
5. Bag pizzaen som anvist under den dejopskrift du har valgt.
6. Drys den færdigbagte pizza med groft salt og server rygende varm!
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift