Kanelsnegle med bagepulver (uden gær)
2017-11-09Disse kanelsnegle indeholder bagepulver, hvilket samtidig er ensbetydende med at man ikke skal bruge gær som hævemiddel. Det betyder, at de ikke skal hæve, hvorfor de kun tager ganske kort tid at lave!
Heldigvis er denne lille udskiftning ikke gået ud over smagen, der er på højde med den mere tidskrævende variant med gær.
Ingredienser
5 dl Hvedemel
3 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Salt
2 spsk Sukker
125 g Smør
2 dl Mælk
3 spsk Smeltet smør
1⁄2 dl Hvid sukker
1 dl Brun farin
3 tsk Kanel
1 dl Flormelis
1 spsk Vand
Fremgangsmåde
1. Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en stor skål.
2. Tilsæt smør og bland med en gaffel til du har en grynet masse.
3. Tilsæt mælk (mængden af mælk der skal tilsættes kan variere, så vær forsigtig) og ælt dejen til den er fin og glat.
4. Rul dejen ud på et meldækket bord så det danner en tynd rektangel. Smør dejen med smeltet smør.
5. Rør hvid sukker, brun farin og kanel sammen og drys fyldet på dejen.
6. Rul dej og fyld til en lang pølse. Du skal starte med at rulle fra den længste side og sørge for at rulle stramt hele vejen.
7. Skær pølsen i ca. 15 lige store kanelsnegle.
8. Læg sneglene på en bageplade dækket med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter eller indtil de er gyldne. Placer sneglene tæt op ad hinanden. Alternativt kan du bruge et ovnfast fad.
9. Lav en glasur ved at blande flormelis med lidt vand og smør den på de lune snegle. Server straks!
Noter
Kanelsnegle med bagepulver indeholder ikke gær og skal derfor ikke hæve. Det er derfor utrolig nemt og hurtigt at lave disse kanelsnegle med bagepulver!
Bedømmelse
(3.3 / 5)
156 har bedømt denne opskrift
skrevet af Simone d. 9. december 2018
Det er nok ikke lige de bedste kanelsnegle jeg har lavet men heller ikke de værste, de er ret tørre trods de er sat sammen, og jeg synes godt nok opskriften er elendigt sat sammen, godt man ved hvad der skal i hvad ellers havde man nok været på bar bund ellers
skrevet af Mille W Jantzen d. 2. december 2019
Der var ikke rigtig nok remonce til vores smag, og heller ikke generelt
skrevet af Kezia d. 3. januar 2021
Har brug for lidt hjælp til hvordan de ikke bliver så tørre
skrevet af Bo d. 4. januar 2021
Hej, du kan prøve at bruge et ovnfast fad, og sørge for at de står tæt op ad hinanden.