Kammuslinger med edamame-puré
2017-11-13- Køkkentype:Japansk
- Ret:Forret
- Sværhedsgrad:Over middel
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 15m
Jeg faldt lige over en opskrift den anden dag, der bare ser så spændende ud, at jeg føler mig forpligtet til at dele den med jer andre! Her er tale om en servering, der er idéel som forret – enten som en del af en større sushimenu eller blot som en alternativ japansk forret i enhver anden sammenhæng.
Opskriften kræver, at du er i stand til at skaffe helt friske kammuslinger af god kvalitet. Så gå i en stor bue udenom supermarkedets dybfrostafdeling og besøg i stedet en fiskehandler, du stoler på. Nævn gerne at kammuslingerne skal spises rå!
Retten afsluttes med en drys furikake. Furikake er en japansk krydderiblanding, der som regel er lavet af tang, salt og sesamfrø. Blandingen kan købes hos velassorterede supermarkeder samt de fleste asiatiske købmænd og visse helsekostbutikker. Den kan også købes online hos fx Helsebasen.dk her.
Ingredienser
4 stk Kammuslinger (sashimi-kvalitet)
2 dl Edamame bønner (kogte og afskallede)
1 knsp Salt
1⁄2 tsk Citronsaft
1 spsk Mayonnaise
1 tsk Furikake
Fremgangsmåde
1. Purér edamame bønner, salt, citronsaft og mayonnaise sammen i en lille skål.
2. Placer en skefuld af edamame-puréen på en tallerken og brug bagsiden af skeen til at forme puréen til en cirkel.
3. Placer en kammusling oven på edamame-puréen.
4. Drys med furikake og server med sojasauce.
Mangler du kammuslinger til retten? Så kan du købe dem online og få leveret fra Kystfisken.dk – klik her.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift