Kål suppe
2017-08-23- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 1 suppekur
- Tilberedningstid: 40m
Denne suppe anvendes i suppekuren, men man behøver ikke at være på kur for at kunne sætte pris på denne velsmagende og fedtfattige grøntsagssuppe. Vær dog opmærksom på at nedenstående opskrift giver suppe til en 7 dage lang suppekur til én person – der er med andre ord tale om en stor portion!
Ingredienser
- 6 Forårsløg (hakkede)
- 2 Grøn peber (hakkede)
- 1 dåse Tomater (hakkede eller hele)
- 3 Gulerødder (skrællet og skåret i mundrette skiver)
- 250 g Champignon (i tykke skiver)
- 1 bundt Bladselleri (i skiver)
- 1⁄2 Hvidkålshoved (grofthakket)
- 4 stk Grøntsagsbouillon terninger
- 1 drys Krydderier efter smag (fx salt, peber, persille, karry, hvidløgspulver osv.)
- 3 l Vand
Fremgangsmåde
Trin 1
Varm en stor gryde op med vandet og grøntsagsbouillonerne indtil de er opløst. Sæt gryden på lavt blus herefter.
Trin 2
Varm en stor pande op og sautér gulerødderne, champignonerne, forårsløgene, de grønne peber samt bladselleri, tilsæt olie til sauteringen. Sautér i ca. 5 minutter og tilsæt krydderierne undervejs
Trin 3
Skru op på middelvarme for den store gryde og tilsæt de sauterede grøntsager og rør rundt. Tilsæt herefter de hakkede tomater og lad retten simre i 10 minutter indtil grøntsagerne er blevet bløde.
Bedømmelse
(3.6 / 5)
10 har bedømt denne opskrift
skrevet af Jan Hjorth d. 21. januar 2023
Ingrediensloste og tilberedningsinstruks for kålsuppe stemmer ikke overens….noget er gået galt i redigeringen
skrevet af Bo d. 21. januar 2023
Tak for det, Jan. Den er hermed opdateret.
God dag.
skrevet af Ruth Lothe d. 16. november 2023
Veldig god suppe, takk. Men kål er uteglemt i beskrivelsen av fremgangsmåten. Jeg sauterte den også, med godt resultat.