Jordbærkage
2017-11-07Den danske sommer dufter af jordbær. Hvad er bedre end en lækker skøn hjemmelavet jordbærtærte? Denne kage er indbegrebet af sommer dessert og er en skøn klassiker i de danske hjem. Prøv opskriften på jordbærkage her og bag til de lyse sommerdage.
Ingredienser
175 g Smør
125 g Mel
25 g Flormelis
2 Vaniljestænger
50 g Marcipan
95 g Sukker
2 Æg
3 Æggeblommer
5 dl Mælk
2 spsk Maizena jævner
Fremgangsmåde
1. Start med at lave mørdejen ved at blande 125 g. smør, 125 g. hvedemel, 25 g. flormelis og kornene fra ½ vaniljestang.
2. Ælt dejen godt sammen i hånden og las den hvile et koldt sted.
Forvarm din ovn på 200 grader.
3. Bland marcipanmasse af 50 g. smør, 50 g. marcipan, 50 g. sukker og 2 æg. Rør massen sammen til den er jævn.
4. Tryk mørdejen ned og ud til kanterne i en stor tærteform.
5. Hæld dernæst marcipanmassen i bageformen ud over den ubagte dej.
6. Bag tærten i ovnen i ca. 15 min. til den er gylden i kanterne. Lad den herefter afkøle.
7. Lav herefter kagecremen. Ryst 1 dl. mælk med 2 spsk. Maizena sammen i en meljævner.
8. Hæld 3 æggeblommer, ½ l. mælk, 45 g. sukker og kornene fra 1,5 vaniljestang i en gryde og rør rundt.
9. Varm gryden op og kog kagecremen op til den tykner.
10. Tilsæt Maizena-jævningen lidt efter lidt til kagecremen har den rette konsistens.
11. Kog kagecremen i et par minutter, hvor du rører hele tiden.
12. Tag gryden af blusset og sæt cremen på køl.
13. Smelt chokoladen og smør den på den afkølede tærtebund.
14. Når chokoladen er størknet kommes kagecremen på.
15. Pynt tærten med friske rensede jordbær på toppen.
Noter
Nyd tærten tempereret, så den ikke er helt kold, når den serveres.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift