Italiensk pizzasauce
2017-10-12Denne opskrift er på klassisk italiensk pizzasauce. Den tager lidt tid at lave, da den helst skal simre i en times tid for at få den helt rigtige smag! Til gengæld har du en tomatsauce der sagtens kan holde sig et par uger i køleskabet, ligesom den også kan bruges i andre sammenhænge – fx sammen med pasta.
Er tiden knap, anbefaler vi, at du anvender denne opskrift: Nem tomatsuace til pizza.
Ingredienser
1 dåse Tomater (hakkede og flåede)
140 g Tomatkoncentrat (svarer til en stor dåse)
1 spsk Hvidløg (finthakket)
1⁄2 Løg (finthakket)
1 spsk Olivenolie
2 tsk Sukker
1 spsk Hvidvinseddike
2 tsk Tørret oregano
1 spsk Frisk basilikum (finthakket)
1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
Fremgangsmåde
1. Svits løg og hvidløg i olivenolie i ca. 5 minutter og tilsæt tomat, tomatkoncentrat, sukker, eddike og oregano. Lad det simre i en times tid. Har du travlt kan du godt skære lidt ned på simretiden, men en lang simretid giver en mere delikat og velsmagende pizzasauce.
2. Tilsæt basilikum ca. 5 minutter før saucen er færdig og smag til med salt og peber.
Bedømmelse
(3.8 / 5)
13 har bedømt denne opskrift