Hurtige vafler – basis dej til vafler
2017-08-08- Ret:Bagværk, Dessert, Søde sager
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 10 vafler
- Tilberedningstid: 20m
Dette er den absolut mest grundlæggende opskrift på vafler. Det er denne opskrift du skal bruge, hvis lysten til hjemmelavede vafler er stor, men tiden er knap!
Denne opskrift kan bruges som den fundament for mere specielle vafler, hvor du alt efter smag og behag kan tilføje ekstra ingredienser som bær, appelsin, citron osv.
Ingredienser
- 250 g Hvedemel
- 3 spsk Sukker
- 2 tsk Bagepulver
- 1⁄2 tsk Salt
- 3 Æg (blommer og hvider adskilles og hviderne piskes stive)
- 1⁄2 l Sødmælk
- 50 g Smør (smeltet)
Fremgangsmåde
Trin 1
Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål.
Trin 2
Adskil æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og stil dem til side.
Trin 3
Tilsæt æggeblommer, mælk og smør til melblandingen og bland grundigt til dejen er fin og glat.
Trin 4
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.
Trin 5
Opvarm vaffeljernet og bag vaflerne til de er gyldenbrune.
Bedømmelse
(5 / 5)
3 har bedømt denne opskrift