Hurtige vafler – basis dej til vafler

2017-08-08
  • Til: 10 vafler
  • Tilberedningstid: 20m

Dette er den absolut mest grundlæggende opskrift på vafler. Det er denne opskrift du skal bruge, hvis lysten til hjemmelavede vafler er stor, men tiden er knap!

Denne opskrift kan bruges som den fundament for mere specielle vafler, hvor du alt efter smag og behag kan tilføje ekstra ingredienser som bær, appelsin, citron osv.

Ingredienser

  • 250 g Hvedemel
  • 3 spsk Sukker
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1⁄2 tsk Salt
  • 3 Æg (blommer og hvider adskilles og hviderne piskes stive)
  • 1⁄2 l Sødmælk
  • 50 g Smør (smeltet)

Fremgangsmåde

Trin 1

Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål.

Trin 2

Adskil æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og stil dem til side.

Trin 3

Tilsæt æggeblommer, mælk og smør til melblandingen og bland grundigt til dejen er fin og glat.

Trin 4

Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.

Trin 5

Opvarm vaffeljernet og bag vaflerne til de er gyldenbrune.

Opskriftstype: Tags:
Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 3
Bedøm denne opskrift

3 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Spanske æbleskiver med chokoladesauce

  • Belgiske vafler

    Belgiske vafler

  • Hjemmelavede vafler

    Hjemmelavede vafler

  • Vafler med kærnemælk

    Vafler med kærnemælk

  • Nemme vafler

    Nemme vafler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *