Hurtige kanelsnegle

2017-11-09

Kanelsnegle er desværre ikke noget man bare lige laver i en håndevending, da dejen har brug for tid til at hæve. Disse kanelsnegle er dog relativt hurtige at lave, da man – fra man går i gang til kanelsneglene kan tages færdigbagte ud af ovnen – kun skal beregne ca. 90 minutter.

Ingredienser

2 dl Mælk
50 g Smør (blødgjort)
400 g Hvedemel
7 g Tørgær
50 g Sukker
1⁄2 tsk Salt
1⁄2 dl Vand
1 Æg
200 g Brun farin
1 spsk Kanel
100 g Blødgjort smør

Fremgangsmåde

1. Varm mælken i en lille gryde indtil det bobler og fjern det derefter fra varmen. Tilsæt smør og rør rundt indtil det er smeltet. Lad det afkøle til det er lunkent.

2. I en stor skål blandes 350 g hvedemel, tørgær, sukker og salt. Tilsæt vand, æg og mælk og bland grundigt. Tilsæt den resterende del af melem under omrøring. Vend dejen ud på en melet overflade og ælt dejen i ca. 5 minutter eller til den er glat.

3. Dæk dejen med en fugtig klud og lad den hæve i 10 minutter. I mellemtiden blandes farin, kanel og blødgjort smør i en lille skål.

4. Rul dejen i et rektangel på ca. 30×20 cm. Fordel smør/farin blandingen ud på dejen og rul den til en lang pølse. Sær pølsen i 12 lige store kanelsnegle og lig dem på en bageplade dækket med bagepapir. Dæk dem til og lad dem hæve til dobbelt størrelse (cirka 30 minutter).

5. Forvarm ovnen til 190 ºC. Bag kanelsneglene i 20 minutter eller indtil de er gyldne. Server dem varme eventuelt med glasur.

Opskriftstype:
Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Gammeldags kanelsnegle

  • Fedtfattige kanelsnegle

  • Sunde kanelsnegle med fuldkornsmel

  • Gode kanelsnegle med chokoladeknapper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *