Hurtige grovboller
2017-11-09Disse lækre fiberrige grovboller skal kun hæve i sammenlagt en time, så de er relativt hurtige at lave hvis tiden er knap eller man bare ikke orker at bruge en hel aften i køkkenet! De indeholder Fromage Frais, og er således også særdeles sunde og fedtfattige.
Disse sunde og hurtige grovboller er perfekte på madpakken, som et alternativ til de traditionelle rugbrødsmadder.
Ingredienser
25 g Gær
1⁄2 l Mælk
1 1⁄2 dl Fromage Frais
1 spsk Lys sirup
1 tsk Salt
1 dl Hvedekim
2 dl Hvedeklid
5 dl Grahamsmel
5 dl Hvedemel
1 hndf Sesamfrø (valgfrit)
Fremgangsmåde
1. Varm mælken op til det er lunkent (ca. 35 – 40 °C). Opløs gæren i en smule af mælken.
2. Bland Fromage Frais med den resterende del af mælken og varm blandingen op så den har samme temperatur som gær-blandingen. Bland de to lunkne mælkeblandinger sammen i en stor skål og tilsæt de resterende ingredienser.
3. Ælt grundigt til dejen er fin og glat og lad den hæve i en overdækket skål ca. 30 minutter.
4. Fjern dejen fra skålen og ælt den igennem et par minutter. Opdel den i 24 lige store stykker og rul dem til boller. Placer bollerne tæt ved hinaden på en bradepande dækket med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter.
5. Forvarm ovnen til 225 °C. Pensl bollerne med vand blandet op med en smule olie og drys med sesamfrø (valgfrit). Bag bollerne i 15-20 minutter eller til de er gyldne.
6. Lad grovbollerne afkøle på en rist under et rent viskestykke.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift