Hjemmelavet müsli
2017-07-03- Ret:Tilbehør
- Sværhedsgrad:Begynder
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 60m
Hvorfor købe müsli når man kan lave den selv og dermed have 100 % kontrol over hvad man kan tænke sig at putte i? Denne opskrift er et eksempel på en sprød og lækker hjemmelavet müsli, der smager fremragende sammen med lidt græsk yoghurt overhældt med ahornsirup.
De anvendte ingredienser kan naturligvis tilpasses efter din personlige smag.
Ingredienser
- 250 g Havregryn
- 1 dl Vand
- 2 Æbler
- 2 spsk Sirup (fx ahornsirup)
- 1 tsk Stødt kanel
- 1 hndf Rosiner, tørret kokosflager og hakkede nødder (valgfrit, efter smag)
Fremgangsmåde
Trin 1
Forvarm ovnen til 160 grader.
Trin 2
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små tern. Bland æbler og havregryn i en skål.
Trin 3
Bring vandet i kog og tilsæt sirup og kanel. Når siruppen er smeltet hælder den kogende blanding over havrgrynsblandingen. Bland grundigt.
Trin 4
Spred blandingen ud i et tyndt lag på en bagepapirdækket bageplade og lad den tørre i ovnen i ca. 40 minutter.
Trin 5
Tag pladen ud af ovnen og tilsæt rosiner, kokosflager og nødder efter smag. Bland godt og stil müslien tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter.
Trin 6
Lad müslien køle helt af og hæld den derefter i en passende beholder, fx en glaskrukke.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift