Hjemmelavede burgerboller
2017-11-15- Ret:Bagværk, Hovedret
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 12 boller
- Tilberedningstid: 2:00 timer
Hjemmelavede burgerboller er nemme at lave, og de smager og dufter meget bedre end de versioner, som du finder i supermarkederne. Prøv denne opskrift på grove burgerboller, som vil få dine burgere til at smage lækrere og endda tage sig sundere ud. De er et hit hos både børn og voksne!
Ingredienser
30 g Gær
5 dl Vand (lunkent)
10 g Salt
20 g Sukker
300 g Fuldkornsmel
500 g Hvedemel
60 g Smør (blødt)
Fremgangsmåde
1. Hæld vandet i en skål og rør gæren ud deri.
2. Tilsæt salt, sukker og smør i skålen og rør rundt.
3. Sigt fuldkornsmel og hvedemel i dejen og rør rundt.
4. Ælt dejen godt sammen.
5. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i en time.
6. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 boller.
7. Sæt boller på en bageplade belagt med bagepapir og tryk dem lidt flade.
8. Lad bollerne efterhæve i 30 min.
9. Forvarm din ovn på 200 grader varmluft.
10. Pensl bollerne med vand og drys bagefter med sesamfrø.
11. Bag bollerne i ca. 12 min. til de er gennembagte og gyldne.
12. Afkøl dem på en bagerist før servering.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift