Gul kyllingekarry – fra HelloFresh
2021-03-11- Køkkentype:Indisk, Thailand
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Antal personer: 2
- Forberedelsestid: 10m
- Tilberedningstid: 20m
- Samlet tid: 30m
Lækker opskrift, lavet af kokkene fra HelloFresh. Retten kan til tider også fås i deres måltidskasser.
Vi deler her opskriften med dig, så du også kan lave din egen gule kyllingekarry, hvis ikke du får eller vil bestille måltidskasser fra HelloFresh. Se også vores anmeldelse af HelloFresh her.
Opskriften her er opbygget til 2 personer – god fornøjelse! 🙂
Ingredienser
- 300 ml vand
- 150 g jasminris
- 2 kyllingebrystfileter
- 1 gulerod
- 1 rød peberfrugt
- 1 fed hvidløg
- 1 økologisk lime
- Koriander
- 1 stilk citrongræs
- Gul karrypasta fra HelloFresh (eller tilsæt lidt gul karrypulver)
- 200 ml kokosmælk
- 1 g chiliflager
- Olivenolie
Fremgangsmåde
Trin 1
Kog ris: Bring en gryde med vand og et nip salt i kog. Tilsæt ris, rør rundt, og kog på lav varme i under låg i 12 minutter. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 10 minutter, eller indtil vandet er absorberet.
Trin 2
Steg kylling: Skær kylling i 3 cm skiver. Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 minutter, eller indtil gennemstegt. Krydr med et stort nip salt og peber. Overfør til en tallerken.
Trin 3
Forbered grøntsager: Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Skær peberfrugt i tynde strimler. Pres eller hak hvidløg fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Hak koriander groft. Fjern de yderste, tørre lagt fra citrongræsset, og skær den nederste del af. Bank flad med en træske et skærebræt.
Trin 4
Steg grøntsager: Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og peberfrugt i 3-4 minutter, eller indtil de er bløde. Tilsæt karrypaste (eller 1 teske gul karry), hvidløg, citrongræs og limeskal, og steg i 1 minut.
Trin 5
Lav kyllingekarry: Tilsæt kokosmælk og stegt kylling. Lad simre i 2-3 minutter, eller indtil saucen er tyknet lidt. Fjern citrongræs fra panden. Smag til med chiliflager, salt og peber.
Trin 6
Servér: Du er nu klar til at servere. Anret ris i dybe tallerkener. Top med kyllingekarry. Top med koriander. Server med limebåde.
Nam nam, God appetit! 🙂
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift