Grove scones
2017-09-05- Køkkentype:England
- Ret:Tilbehør
- Sværhedsgrad:Børnevenlig
- Føj til favoritter
- Til: 8 scones
- Tilberedningstid: 15m
Denne opskrift på grove scones stammer helt tilbage fra 1950’erne, så her er for alvor tale om en gennemprøvet opskrift!
Grove scones kan sagtens spises på den traditionelle måde med smør og syltetøj som tilbehør til en kop te, men de er også rigtig gode som tilbehør til middagsmaden.
Ingredienser
- 2 dl Mælk
- 20 g Smør
- 150 g Grahamsmel
- 135 g Hvedemel
- 3 tsk Bagepulver
- 1 tsk Salt
- 1⁄2 tsk Sukker
Fremgangsmåde
Trin 1
Bland alle de tørre ingredienser i en lille skål. Skær smørret i små tern og arbejd det ind i melblandingen med fingrene til det danner en grynet masse.
Trin 2
Tilsæt mælken og bland til der danner sig en dej.
Trin 3
Tag dejen ud på en meldrysset overflade og del den i to lige store dele. Form den til to runde dejkager og pres eller rul dem flade til de er ca. 1 cm tykke. Skær et kors i kagerne og prik små huller i overfladen med en gaffel.
Trin 4
Læg de flade og runde kager på en bageplade dækket med bagepapir og bag dem ved 250 grader i omkring 10 minutter.
Bedømmelse
(4 / 5)
2 har bedømt denne opskrift