Grovboller med kerner
2017-11-09Saftige, sunde grovboller med fiberrige kerner er gode i madpakken og på frokostbordet. Denne opskrift giver dig lækre grovboller, som du kan variere efter smag og behag. Grovbollerne er baseret på grove meltyper og solsikkekerner, hvor du selv kan tilsætte yderligere smagsgivere som f.eks. rosiner, mørk chokolade, basilikum, oliven eller andre ingredienser. Du kan selvfølgelig også bare vælge at bruge opskriften, som den er – bollerne smager skønt alligevel!
Ingredienser
5 dl Vand (lunkent)
15 g Gær
50 g Havregryn
400 g Hvedemel
200 g Grahamsmel
1 spsk Olivenolie
2 tsk Salt
150 g Solsikkekerner (eller andre kerner)
Fremgangsmåde
1.Hæld vand i en skål og opløs gæren derind.
2.Tilsæt salt, olivenolie, havregryn, solsikkekerner og grahamsmel og rør rundt.
3.Sigt hvedemel i skålen og ælt den igennem.
4.Lad dejen hvile og hæve i 1 time.
5.Forvarm din på ovn på 200 gr.
6.Form dejen til boller og lad dem efterhæve på en bageplade i 30 min.
7.Bag bollerne i ovnen i ca. 30 min.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift