Græsk salat
2017-08-23- Køkkentype:Græsk
- Ret:Salat
- Sværhedsgrad:Begynder
- Føj til favoritter
- Til: 4 Personer
- Tilberedningstid: 5m
De fleste af os har prøvet at spise en græsk salat på en ferie i Grækenland og har efterfølgende forsøgt at gøre den efter under mere hjemlige himmelstrøg. Til trods for at der er tale om en meget enkel salat baseret på lettilgængelige råvarer er mit gæt, at resultatet ikke helt blev som forventet.
Spørgsmålet er hvorfor? Jo, det skyldes først og fremmest at de råvarer, der har dannet grundlaget for salaten med stor sandsynlighed var bedre, friskere og mere velsmagende i Grækenland end herhjemme.
Konklusionen er derfor; hvis du vil lave en perfekt græsk salat må du simpelthen på udkig efter de bedste råvarer overhovedet! Held og lykke 🙂
Ingredienser
- 4 Tomater (i mundrette stykker)
- 2 Løg (i tynde skive)
- 1⁄2 Agurk (i skiver)
- 1 Grøn peberfrugt (i strimler)
- 8 Oliven
- 200 g Feta
- Ekstra jomfru olivenolie
- 1 drys Salt, peber og oregano (efter smag)
Fremgangsmåde
Trin 1
Tilbered alle grøntsagerne som anvist under ingredienslisten.
Trin 2
Læg tomater, løg og agurk i en stor skål og bland grundigt.
Trin 3
Hæld lidt olivenolie over blandingen.
Trin 4
Tilsæt oliven - de skal helst være sorte i en ægte, græsk salat.
Trin 5
Smag til med salt og peber.
Trin 6
Skær fetaosten i mellemstore stykker og læg dem over salaten.
Trin 7
Overhæld salaten med lidt mere olie og drys lidt oregano over fetaen.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift