Goong Gah Tee-em – “Hvidløgsrejer”
2017-11-10- Køkkentype:Thailand
- Ret:Forret
- Sværhedsgrad:Begynder
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 35m
Goong Gah Tee-em er en enkel, men alligevel velsmagende ret. Den er nem at lave og er næsten altid en succes – uanset hvem der laver den! Retten serveres normalt med ris.
I et typisk thailandsk måltid anvendes Goong Gah tee-em næsten aldrig som et måltid i sig selv, men derimod sammen med flere andre retter.
Ingredienser
8 fed Hvidløg (knust)
2 spsk Fiskesauce
2 spsk Korianderrod (hakket – kan erstattes af hakkede korianderblade)
1 Citron
1 1⁄2 spsk Brun farin
1⁄2 tsk Friskkværnet peber
500 g Rejer
Vegetabilsk olie
Fremgangsmåde
1. Start med at lave en marinade bestående af hvidløg, korianderrod, fiskesauce, brun farin og peber. Tilsæt rejerne og lad dem marinere i ca. 30 minutter.
2. Når de 30 minutter er gået opvarmer du 2 spsk olie i en mellemstor stegepande. Tilsæt de marinerede rejer og steg et par minutter. Klem lidt citronsaft i blandingen og server med et par kviste frisk koriander på toppen.
Få rejer leveret til døren fra Kystfisken.dk – klik her.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift