Gammeldags kanelsnegle
2017-11-09Denne opskrift på kanelsnegle er en gammel nordisk opskrift, der er blevet overleveret igennem flere generationer. Denne opskrift stammer oprindeligt fra Sverige, der samtidig er det land, der har opfundet kanelsneglen. Svenskere tager oven i købet kanelsnegle så alvorligt, at den 4. oktober er blevet til “Kanelbullens Dag” (kanelsneglens dag)!
Ingredienser
50 g Gær
175 g Smør
5 dl Mælk
2 dl Sukker
2 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Salt
15 dl Hvedemel (cirka)
1 Æg
100 g Blødgjort smør
1 dl Brun farin
2 spsk Kanel
Fremgangsmåde
1. Smelt smøret og tilsæt mælken. Varm op til blandingen er fingerlunken (den skal være ca. 37 grader).
2. Opløs gæret i mælkeblandingen og tilsæt kardemomme, salt og sukker.
3. Tilsæt mel mens du ælter dejen- Vær forsigtig med ikke at tilsætte for meget mel! Ælt til dejen er glat og den begynder at slippe dine hænder.
4. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 30 minutter.
5. Hæld dejen ud på en meldrysset overflade og rul den ud til en flad firkant på ca. 40 x 40 cm.
6. Bland blødgjort smør, sukker og kanel grundigt og smør blandingen jævnt ud på dejen. Lad en lille stribe på forkanten af dejen forblive fri for fyld og pensl den med pisket æg.
7. Rul dejen til en lang pølse således at den æggepenslede stribe udgør pølsens lukning.
8. Skær dejen i 30 skiver med en skarp kniv.
9. Placér sneglene på en bageplade dækket med bagepapir og pensl dem med æg. Drys eventuelt sukker på som pynt.
10. Lad sneglene hæve til dobbelt størrelse. Det tager omkring 50 til 60 minutter.
11. Bag sneglene i bunden af ovnen ved 225 grader i 10 til 12 minutter og lad dem køle af på en bagerist. Server dem varme eller lune.
Bedømmelse
(3.7 / 5)
6 har bedømt denne opskrift