“Frixuelos” – Spanske pandekager

2017-11-10
  • Til: 1 portion
  • Tilberedningstid: 30m

Frixuelos er en regional spansk dessert, der stammer fra Asturias i det nordvestlige Spanien. I Spanien nydes disse pandekager typisk til morgenmad eller til den sene eftermiddagssnack kaldet merienda.

Ligesom med “almindelige” pandekager, kan du servere Frixuelos med en masse forskellige toppings. Mest almindeligt er det dog blot at rulle dem et drys sukker eller brun farin.

Ingredienser

4 dl Mel
2 spsk Sukker
4 Æg
5 dl Mælk
1 tsk Citronskal
Olivenolie (til stegning)
2 dl Sukker eller brun farin (til at drysse over de færdige pandekager)

Fremgangsmåde

1. Bland alle ingredienserne i en stor skål.

2. Varm en medium stor stegepande kraftigt og tilsæt et par dråber olie. Fordel en skefuld (svarende til godt ½ dl) af dejen på panden, så det dækker hele bunden.

3. Brug en bagespatel til forsigtigt at løfte den spanske pandekage fri fra panden. Den skal stege ca. 1 minut på hver side.

4. Fjern pandekagerne fra panden og læg dem i en stabel på en stor tallerken og drys lidt sukker eller brun farin over den varme frixuelo.

Bedømmelse

(3.8 / 5)

3.8 5 6
Bedøm denne opskrift

6 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Popcakes guide

  • Billede af cupcake med smørcreme

    Opskrift på smørcreme

  • Nem pandekage opskrift

  • Om fredagspandekagen

  • Amerikanske pandekager med bacon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *