Flan
2017-11-08- Ret:Dessert
- Sværhedsgrad:Over middel
- Føj til favoritter
Flan er en klassisk spansk dessert opskrift. Her er tale om en særlig type bagt vaniljecreme, der egentlig stammer fra romerne, men som blev videreudviklet af spanierne, der i dag har gjort den til deres egen.
Opskriften er ikke helt let, men hvis man sørger for at følge instruktionerne nøje burde der ikke opstå problemer!
Ingredienser
1⁄2 l Mælk
3 Æg
2 dl Sukker
1⁄4 tsk Stødt kanel
1 Stort stykke citronskal (efter smag)
1 spsk Rom
1 tsk Vaniljesukker
1 knsp Revet muskatnød
Fremgangsmåde
1. Start med at infusionere nogle forskellige smagsnuancer i mælken. Dette gøres ved at hælde mælken i en mellemstor gryde sammen med citronskal, kanel, muskatnød og rom. Bring det i kog ved medium varme og skru derefter ned for varmen og lad blandingen simre i ca. 10 minutter. Sæt gryden til side til afkøling.
2. Hæld ca. 1/3 af sukkeret ud på en lille stegepande og varm op under omrøring til sukkeret begynder at karamelisere og skifte farve til gyldenbrun.
3. Fordel hurtigt den varme karamel i ildfaste kopper (a ca. 2 dl). Anvender du opskriften til 4 personer skal du bruge 4 skåle.
4. Forvarm ovnen til 150 ºC.
5. Tag en lille skål og bland æg, de resterende 2/3 sukker og vaniljesukker og bland til det skummer. Tilsæt den afkølede mælkeblanding igennem en si og bland grundigt.
6. Fordel blandingen i de ildfaste kopper og placer dem i en dyb bradepande eller et ildfast fad uden at kopperne rører ved hinanden. Hæld kogende vand i panden/fadet omkring kopperne til du har en vandstand på ca. 2-3 cm.
7. Bag vaniljecremen i 1½ time. Fjern panden/fadet fra ovnen og tag kopperne op fra vandbadet og lad dem køle af. Flan kan serveres ved stuetemperatur eller afkølet. Den fjernes fra koppen ved at skubbe en tynd kniv rundt i kanten. God fornøjelse!
Bedømmelse
(4 / 5)
2 har bedømt denne opskrift
skrevet af Mai Petersen d. 20. oktober 2023
Hejsa
Jeg har lige lavet denne skønne dessert, men den blev slet ikke så silkeglat som jeg har fået serveret på restaurant. Den blev snarere grynet. Ved I mon hvorfor og hvad jeg har gjort galt?
Mange hilsner Mai