De fire årstider – pizza quattro stagioni
2017-11-10- Køkkentype:Italiensk
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 1 pizza
- Tilberedningstid: 30m
I Italien er det at lave en god pizza en alvorlig sag. En god pizza er baseret på traditioner og gode råvarer.
Denne pizzaopskrift, som jeg arvet af min italienske ven Manuele under en ferietur til Firenze, er en ren pizza-klassiker. Den er nok en smule kompliceret, til gengæld er smagsoplevelsen det hele værd.
Ingredienser
1 spsk God italiensk olivenolie
5 Saltede ansjoser i filet (kan købes på glas eller dåse)
100 g Ferske blåmuslinger (fra det lokale fiskehus)
1 hndf Hvedemel
4 Flåede, hakkede tomater
100 g Hakkede oliven (grønne og sorte – halv af hver)
75 g Kogt skinke (i tern eller strimler, efter behag)
75 g Mozzarella (i fine skiver)
4 Artiskokker i olie i skiver (afdryp overskydende olie inden udskæring)
Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 220 grader.
2. Muslingerne forberedes. Kassér først de muslinger, der ikke lukker sig, når der bankes hårdt på dem. Slå dem evt. hårdt mod bordpladen og hellere en gang for meget end for lidt. Læg derefter de friske muslinger i en tør sauterpande og steg dem i fem minutter, til de åbner sig. Muslingerne tages derefter ud af sin skald og opbevares i en skål.
3. Rul pizzadejen ud på et bord drysset med mel. Flyt den færdige pizzadej til en bradepande, så pizzadejen fylder hele bradepanden.
Dæk pizzadejen med de flåede, hakkede tomater eller en god tomatsauce.
4. Markér et kryds i pizzadejen, så den opdeles i fire sektioner. Fordel herefter de resterende ingredienser sektionerne på følgende måde:
- Artiskokker med de sorte oliven
- Skinke og mozzarella
- Ansjoser med de grønne oliven
- Muslinger
5. Til sidst krydres pizzaen med salt og peber og en smule af den gode olivenolie stænkes over. Bag pizzaen i 15-18 min.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift