Fedtfattig chokoladekage
2017-11-09Denne fedtfattige chokoladekage er der spark i! I opskriften er der tilføjet chili, som sætter godt gang i din forbrænding. Dertil er der sparet på melet og skruet op for sunde olier fra nødder. Kagen er et godt alternativ til de tungere chokoladekager, hvor denne chokoaldekage kan spare dig for nogle kalorier. God fornøjelse!
Ingredienser
250 g mørk chokolade (70-85 % kakao)
250 g Rørsukker
1 Rød chili
1 Vaniljestang
125 g Usaltet smør
125 g Hasselnøddeolie
8 Æg
Fremgangsmåde
1. Forvarm din ovn på 190 gr. varmluft.
2. Smelt chokolade i en gryde ved middel varme.
3. Når chokoladen er smeltet tilsættes 125 g. rørsukker.
4. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
5. Tilsæt vaniljekorn, smør og olie i gryden.
6. Hak chilien meget fint og tilsæt den i gryden.
7. Tag gryden af varmen og lad massen køle af.
8. Del æggene i æggehvider og æggeblommer i to skåle.
9. Pisk æggehviderne halvt stive, hvorefter resten af rørsukkeret tilsættes.
10. Pisk æggehviderne helt stive med sukkeret i.
11. Tilsæt æggeblommerne i gryden.
12. Vend æggehviderne forsigtigt i chokolademassen i gryden.
13. Hæld massen i en bageform.
14. Bag kagen i 45 min.
15. Afkøl kagen i formen.
16. Server den afkølet, og giv gerne kagen tid til at sætte sig godt – det bliver smagen kun bedre af!
Noter
Du kan evt. tilføje lidt friske bær i opskriften. Hæld dem f.eks. i toppen af kagen lige inden bagning.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift