Ensalada de Pimientos – ”Salat med brændte peberfrugter”
2017-11-06Denne enkle, men velsmagende salat er baseret på brændte afskallede peberfrugter. Det kan tage lidt tid at forberede peberfrugterne, men det er besværet værd!
Ingredienser
4 Peberfrugter (i forskellige farver)
12 Sorte oliven
1 spsk Citronsaft
3 spsk Olivenolie til stegning
2 tsk Honning
1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til dens varmeste indstilling (normalt omkring 250-275 ºC).
2. Placer peberfrugterne på en bageplade og sæt dem i den varme ovn. Bag dem i ca. 10 minutter på den ene side, hvorefter de vendes og bager videre i ca. 10 minutter på den anden side. De skal være både forbrændte og forkullede!
3. Tag peberfrugterne ud af ovnen og læg dem i en plasticpose. Sæt dem i køleskabet i 15 minutter. Fjern dem fra posen og put dem i en lille skål. Skær et hul i bunden på halvdelen af peberfrugterne og lad dem frigive deres saft i skålen.
4. Skræl peberfrugterne, åben dem og fjern kernerne og stilken. Skær dem i strimler. Put dem i en skål og tilsæt oliven.
5. I en lille beholder, der kan forsegles, tilsættes saften fra peberfrugterne, citronsaft, honning, olivenolie, salt og peber. Ryst dressingen kraftigt i 20 sekunder og hæld den over salaten.
6. Servér salaten kold eller ved stuetemperatur.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift