Deep pan pizzadej
2017-08-23- Køkkentype:Amerikansk
- Ret:Bagværk, Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 1 pizza
- Tilberedningstid: 60m
Deep pan pizza’en er en amerikansk opfindelse. Det mest karakteristiske ved en deep pan pizza er størrelsen. Her er ganske enkelt mere af det hele: Mere ost, mere toppings og ikke mindst mere pizzadej.
Den følgende opskrift er enkel og lige til. Det eneste du skal være opmærksom på er, at den skal koldhæve i køleskabet natten over.
Ingredienser
- 1⁄2 dl Vegetabilsk olie
- 2 dl Lunkent vand
- 25 g Gær
- 5 dl Mel
- 1 tsk Salt
Fremgangsmåde
Trin 1
Opløs gæren i den lunkne vand og tilsæt olie og salt.
Trin 2
Tilsæt gradvist melet og ælt dejen grundigt.
Trin 3
Rul dejen til en kugle og læg den i en skål smurt med olie. Sæt den i køleskab natten over.
Trin 4
Tag dejen ud af køleskabet cirka et kvarter før du skal bruge den. Smør en pande, et fad eller en anden passende højkantet form med olie og pres dejen ned i bunden og opad siderne. Dæk dejen med en klud og lad den hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
Trin 5
Forvarm ovnen til 200 ºC.
Trin 6
Fjern kluden og tilføj toppings efter eget valg.
Trin 7
Bag din hjemmelavede deep pan pizza i 30 til 40 minutter, indtil kanterne er gyldenbrune.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift