Croquetas con Jamón – ”Skinke croquetter”
2017-11-06- Køkkentype:Spanien
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Over middel
- Føj til favoritter
Til denne opskrift er der blevet tilføjet revet Manchego ost for at fremhæve smagen. Manchego forhandles i de fleste velassorterede supermarkeder og specialbutikker, men kan du ikke få fat på en, kan den undlades, da den ikke figurerer i de traditionelle spanske opskrifter.
Opskriften giver omkring 10 croquetter
Forberedelsestid: 20 minutter. Beregn derudover 2-3 timer (eller natten) til afkøling.
Ingredienser
6 spsk Olivenolie
1 1⁄2 dl Mel
2 dl Mælk
1 dl Bouillon (kylling eller grøntsags)
1 1⁄2 dl Skinke (finthakket)
1⁄2 dl Manchego ost (andet ost kan anvendes)
1 spsk Persille (finthakket)
1 drys Salt og peber (efter smag)
4 dl Rasp
2 Æg
Fremgangsmåde
1. Croquetter er funderet i en tyktflydende bechemel sauce. Start med at opvarme de 6 spsk olivenolie og tilføj mel under omrøring.
2. Varm op ved medium varme i 2-3 minutter.
3. Tilsæt mælken mens der omrøres kraftigt. Tilsæt bouillonen til saucen har den rette konsistens. Saucen skal være tyk som jordnøddesmør.
4. Tilsæt skinke og smag til med salt og peber. Lad saucen simre i 5 minutter.
5. Tilsæt persille og ost og smør blandingen i et tyndt lag ud på en plade. Afkøl blandingen 2-3 timer i køleskab eller natten over.
6. Tag en lille del af den afkølede blanding og rul den til en lille cylinder med en længde på ca 5 cm og en tykkelse på ca. 1,5 cm. Dyp cylinderen i pisket æg og rasp
7. Steg croquetterne i den varme olie til de er gyldenbrune. Vend dem jævnligt.
8. Lad de færdigstegte croquetter afdryppe på et par stykker køkkenrulle.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift